Om os

Jette Rohde etablerede i 1983 virksomheden Sten & Grus Prøvestenen A/S. I dag er Brian Møller-Larsen siddende direktør.

Visionen var at skabe en forretning hvor entreprenører og vognmænd kunne købe alle former for sten- og grusmaterialer i højeste kvalitet og samtidig have mulighed for at komme af med brugt jord, beton, asfalt mm. Målet var at skabe et fuldkomment kredsløb, der sikrede en optimal og bæredygtig udnyttelse af transportkapaciteten med en reduceret miljøbelastning som resultat.
Virksomhedens fokus på kvalitet og miljøbevidsthed er vokset støt. Forarbejdning af brugte materialer fra forskellige nedrivningsopgaver, til materialer der fuldt kan erstatte primære råstoffer, er i dag en fuld integreret del af virksomhedens arbejdsområde. De genanvendelige materialer indgår som en naturlig og væsentlig del af virksomhedens produktsortiment, på lige linje med de øvrige primære råstoffer der udbydes.

Vi har modtaget forurenet jord fra industrien i mange år, hvor vi med en effektiv totalløsning håndterer jordanalyser, bortskaffelse, genanvendelse eller deponi. Vi modtager tilmed jord til rensning.

1. juli 2014 overtog den belgiske koncern Group De Cloedt (DC) Sten & Grus Prøvestenen A/S. DC er et kendt navn i branchen, og gruppen har aktiviteter i Belgien, Holland, Frankrig, Tyskland, Polen, Danmark, Norge og Letland.Ud over ejerskabet af Sten & Grus i København, ejer de virksomhederneThyborøn NordsøRal A/S og Dansk Natursten A/S i Danmark.
Fordelene ved medejerskabet er mange; DC arbejder indenfor fire veldefinerede kerneområder: Tilslagsmaterialer, ral- og sandsugning samt miljø (genanvendelse af byggeaffald, jordrensning og oprensning af havnebassiner). Specielt indenfor jordrensning, vil synergieffekterne mellem Sten & Grus Prøvestenen og Group De Cloedt-koncernen, gøre det muligt at fastholde vores høje kvalitet, yderst konkurrencedygtige priser og tilmed udvide vores område – miljøforretning.

Vi er stolte af at være en virksomhed, der er gearet til det høje tempo og den vækst, der er i byggebranchen, uden at gå på kompromis med kvalitet, leveringssikkerhed, pris eller serviceniveau. Vi arbejder fortsat aktivt på at skabe værdi for vores kunder under mindst muligt ressourceforbrug og ved mindst mulig miljøbelastning.

Sten & Grus Prøvestenen er medlem af Miljøsektionen og Danske Råstoffer under DI/Dansk Byggeri, der arbejder på at sikre større synlighed og gennemslagskraft i de fremtidige forhandlinger om miljø og råstoffer i Danmark. Endvidere er vi sellihca prækvalificeret som leverandør af sten, grus, sand og granitskærver, samt modtagelse og bortskaffelse eller genanvendelse af beton, tegl og asfalt.

I dag tilbyder vi desuden online salg af vores materialer til erhverv & private.